Tillbaka till roligheten

openchords[1]Jag har skrivit alldeles för lite om det viktiga och roliga med allt det här. Läste precis boken ”Feber 2” av Lennart Persson, tyvärr alldeles nyligen död. En bok full med passionerade berättelser om sånger om kärlek. Varje låt han berättar om får sin historia genomgången och det är så inspirerande att läsa. En rolig anekdot om honom är att han länge ansvarade för Bibliotekstjänst urval av populärmusik. En nittiotalistisk föregångare till fildelning, där man gratis (nåja) lånade plattor på bibban och spelade över dem på kassett. Till skivbolagens stora förtret förstås.

På Gramtone håller vi på med ett par rätt roliga projekt. Uppfinningar, framåttänkande och förstås ny musik. Hoppas vi kan bli klara snart och inte bara snacka om saken. Sex webbalbum som vi kanske kallar pocketalbum eller e-album till slut, är färdiga. Grammofon arrangerar en konsertserie hela sommaren precis utanför vår studio med en massa sköna musikanter. Några av dem tyvärr utanför min räckvidd. The Social Services är redan tillräckligt långt gågna för att ha kontrakt i England. Vi får också in lite demos och träffar häftiga musiker som vi vill göra saker med. Här får jag lov att tipsa om ett par favoriter just nu:

Sonja Åkessons trio: http://www.myspace.com/sonjastrio
Jag hör lite Bob Hund och red Hot Chilipeppers fast också deras alldeles egen politik, konst, attityd och underbara charm. Toppenbra live dessutom.

Madeleine Jonsson: www.myspace.com/madeleinejonsson
Jättesköna låtar och en toppenröst. Jag hoppas hon kan växa vidare på den här linjen .Hon har lovat mej att få lyssna på mer musik. Undrar hur hon låter live.

Advertisements

1 Response to “Tillbaka till roligheten”


  1. 1 Peter July 29, 2009 at 7:58 pm

    Tjena! Roligt att du tyckte om boken! Ska fixa musiken till dig så fort jag kan (törs man skriva det så här?)

    /P


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Gramtone

Gramtone är musikutgivare och bas för ett gäng musiker och låtskrivare, baserade i Norrköping. Vi äger bolaget och studion tillsammans, folk med olika bakgrund och olika smak. Två dussin är vi, som ställer allt vi äger i ett rum och säger: varsågoda. Ett kollektiv av individualister har vi kallats, och varför inte: Grammisar har vunnits, stipendier har fåtts, medan somliga är kända för helt andra saker. Alla spelar roll, men inte nödvändigtvis rock. En driver ett enmansprojekt, en annan är med i fem band samtidigt. Några är runt 20, några har fyllt 50. En fick pris för årets bästa museum. Någon ligger bakom Softubes banbrytande pluggar och någon har fått utmärkelse för, hör och häpna, bästa fotbollslåt.

Gramtone satsar på en liten, spännande utgivning av ostyrig, vacker musik. Lyssna där du vill, vi finns i alla de vedertagna kanalerna. Vissa spelar live, andra spelar in. Några älskar att skriva låtar, andra spelar gitarr så fingrarna blöder. Gramtone är en plattform som används av varje band och artist som det passar dem bäst. Ibland är vi en lekplats, ibland kreativt nav, affärsyta eller en trampolin för musikkarriärer. Vi blir planterade och uppodlade av varandra, och vi gillar't. Vi tycker att musik gör tillvaron större och vill man att något ska finnas, då ska man också skapa det. Tre dussin utgivningar hittills, och mycket på gång. Titta in, lyssna in, och häng med.

Advertisements

%d bloggers like this: