Skivspelare

Det är ganska bizarrt… Jag som ska föreställa musiker, musikpublikatör, musikälskare, musikkompositör m.m. har inte ägt en skivspelare sedan någon gång omkring 1997. Det är konstigt och såhär i efterhand vet jag inte hur jag ska förklara saken. Snålhet? Dumhet? Oförmåga att göra slag i saken? Ingen förklaring duger, det är ju inte svårt eller dyrt. Mina grammofonskivor har legat lite aptitretande i närheten under alla år. Så i lördags var vi i Malmköping och min D hittade en skivspelare för blott femtio riksdaler. En Luxor från åttiotalet. Hem och klippte om lite kablar, så plötsligt hade jag hela mitt gamla musikbibliotek tillgängligt igen. Premiärlåten: Dont stop me now med Queen, vald av D. Andra låten: For a few dollars more av Ennio Morricone, vald av M. Tredje låten: Innuendo med Queen, vald av mig.

Jag får lov att rekommendera alla att köpa sig en skivspelare. För abbans vad bra det låter. OCh dessutom det estetiska värdet. För allt omkring grammofonskivor är vackert.

Advertisements

0 Responses to “Skivspelare”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Gramtone

Gramtone är musikutgivare och bas för ett gäng musiker och låtskrivare, baserade i Norrköping. Vi äger bolaget och studion tillsammans, folk med olika bakgrund och olika smak. Två dussin är vi, som ställer allt vi äger i ett rum och säger: varsågoda. Ett kollektiv av individualister har vi kallats, och varför inte: Grammisar har vunnits, stipendier har fåtts, medan somliga är kända för helt andra saker. Alla spelar roll, men inte nödvändigtvis rock. En driver ett enmansprojekt, en annan är med i fem band samtidigt. Några är runt 20, några har fyllt 50. En fick pris för årets bästa museum. Någon ligger bakom Softubes banbrytande pluggar och någon har fått utmärkelse för, hör och häpna, bästa fotbollslåt.

Gramtone satsar på en liten, spännande utgivning av ostyrig, vacker musik. Lyssna där du vill, vi finns i alla de vedertagna kanalerna. Vissa spelar live, andra spelar in. Några älskar att skriva låtar, andra spelar gitarr så fingrarna blöder. Gramtone är en plattform som används av varje band och artist som det passar dem bäst. Ibland är vi en lekplats, ibland kreativt nav, affärsyta eller en trampolin för musikkarriärer. Vi blir planterade och uppodlade av varandra, och vi gillar't. Vi tycker att musik gör tillvaron större och vill man att något ska finnas, då ska man också skapa det. Tre dussin utgivningar hittills, och mycket på gång. Titta in, lyssna in, och häng med.

Advertisements

%d bloggers like this: