The Hives på jobbet

Jo, det var The Hives som hyrde vår konsertsal på Kulturkammaren för att repa inför sin kommande skivinspelning. De körde i en vecka, och ställde sedan in på grund av en medlem blev pappa mitt under repetitionerna. Orsaken till deras hyra, ja det visade sig att en medlem hade flyttat  till Norrköping och helt enkelt ville köra repetitionerna här. Det var skitkul att kunna ställa upp. Skitkul att kunna höra lite av de nya låtarna också.

En liten anekdot. Det visade sig att några grababr som har en av replokalerna i huset, fick ned The Hives i repan för att småjamma lite en kväll. Det ramlade in några ytterligare musikanter som naturligtvis gjorde väldigt stora ögon när de fann Hives i sin replokal. Såna hsitorier ska man ha i livet.

En annan anekdot: Ett gäng popbrudar satt och väntade på sin teaterrepetition en eftermiddag, när Hives klev u för lunch. De stod en stund och dividerade om förmiddagens repetitioner, precis framför tjejerna. Och: De käne inte igen dem alls. Visst pratade grabbarna dalmål, men de passerade som ännu ett lokalband i mängden.

Nåväl. En liten länk till lokaltidningens artikel om händelserna:
http://www.nt.se/nyheter/?articleid=6598730

Advertisements

0 Responses to “The Hives på jobbet”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Gramtone

Gramtone är musikutgivare och bas för ett gäng musiker och låtskrivare, baserade i Norrköping. Vi äger bolaget och studion tillsammans, folk med olika bakgrund och olika smak. Två dussin är vi, som ställer allt vi äger i ett rum och säger: varsågoda. Ett kollektiv av individualister har vi kallats, och varför inte: Grammisar har vunnits, stipendier har fåtts, medan somliga är kända för helt andra saker. Alla spelar roll, men inte nödvändigtvis rock. En driver ett enmansprojekt, en annan är med i fem band samtidigt. Några är runt 20, några har fyllt 50. En fick pris för årets bästa museum. Någon ligger bakom Softubes banbrytande pluggar och någon har fått utmärkelse för, hör och häpna, bästa fotbollslåt.

Gramtone satsar på en liten, spännande utgivning av ostyrig, vacker musik. Lyssna där du vill, vi finns i alla de vedertagna kanalerna. Vissa spelar live, andra spelar in. Några älskar att skriva låtar, andra spelar gitarr så fingrarna blöder. Gramtone är en plattform som används av varje band och artist som det passar dem bäst. Ibland är vi en lekplats, ibland kreativt nav, affärsyta eller en trampolin för musikkarriärer. Vi blir planterade och uppodlade av varandra, och vi gillar't. Vi tycker att musik gör tillvaron större och vill man att något ska finnas, då ska man också skapa det. Tre dussin utgivningar hittills, och mycket på gång. Titta in, lyssna in, och häng med.

Advertisements

%d bloggers like this: