Kokong släpper Vivisepulturesque idag!

j0lR2e9bjpyBcYJxkzqlPfOg_2putVwhqyS0wosgzPo,4c40rJX02pUVlKz-UnjisKA6dAVhvvhTNls4KS6kRqU,gLUfaf7V7ApHT8QCo67ZLuNy7mAi08qKdKlWySqXimINytt albumsläpp från Gramtone! Kokong släpper sitt andra album, titulerad ”Vivisepulturesque”, och bjuder därmed ännu en gång upp till skev dans. Kokong bildades 2009 och utgörs av två medlemmar; Niclas Peterson (sång, trummor, gitarr, piano) och Tom Lindström (gitarr, bas, synt, lapsteel, rhodes, tramporgel, piano, banjo). Kokong erbjuder välisolerade byggen, rotade i experimentell och gitarrbaserad rock. Debutskivan, ”Science Loves Pudding” (Gramtone, 2010), beskrevs av Zero Magazine ”som om Chris Cornell blivit utslängd från en cirkus och kryper hem halvpackad i rännstenen”.

Uppföljaren ”Vivisepulturesque” fortsätter i samma anda, men enligt bandets medlemmar ”med tydligare musikaliskt fokus och med texter som är något mer allvarsamma och nyktra”. Kokong har livespelningar planerade inför våren 2015.

Lyssna på Spotify: http://open.spotify.com/album/1Ilt6oKwM5uGA4oyICYYbc

Bandets Facebooksida: https://www.facebook.com/kokongbook

0 Responses to “Kokong släpper Vivisepulturesque idag!”



  1. Leave a Comment

Leave a comment




Gramtone

Gramtone är musikutgivare och bas för ett gäng musiker och låtskrivare, baserade i Norrköping. Vi äger bolaget och studion tillsammans, folk med olika bakgrund och olika smak. Två dussin är vi, som ställer allt vi äger i ett rum och säger: varsågoda. Ett kollektiv av individualister har vi kallats, och varför inte: Grammisar har vunnits, stipendier har fåtts, medan somliga är kända för helt andra saker. Alla spelar roll, men inte nödvändigtvis rock. En driver ett enmansprojekt, en annan är med i fem band samtidigt. Några är runt 20, några har fyllt 50. En fick pris för årets bästa museum. Någon ligger bakom Softubes banbrytande pluggar och någon har fått utmärkelse för, hör och häpna, bästa fotbollslåt.

Gramtone satsar på en liten, spännande utgivning av ostyrig, vacker musik. Lyssna där du vill, vi finns i alla de vedertagna kanalerna. Vissa spelar live, andra spelar in. Några älskar att skriva låtar, andra spelar gitarr så fingrarna blöder. Gramtone är en plattform som används av varje band och artist som det passar dem bäst. Ibland är vi en lekplats, ibland kreativt nav, affärsyta eller en trampolin för musikkarriärer. Vi blir planterade och uppodlade av varandra, och vi gillar't. Vi tycker att musik gör tillvaron större och vill man att något ska finnas, då ska man också skapa det. Tre dussin utgivningar hittills, och mycket på gång. Titta in, lyssna in, och häng med.